06 – 12 48 07 67 info@zelfrijzend.nl

Ondersteuning bij kinderwens, zwangerschap en bevalling

Naast ondersteuning tijdens consulten in mijn praktijk geef ik ook workshops op het gebied van kinderwens, zwangerschap en bevalling. Ik heb mij gespecialiseerd in het thema vruchtbaarheid door het volgen van nascholingen en literatuurstudie.

Kinderwens

Uit eigen ervaring weet ik hoe sterk een kinderwens je leven kan bepalen. Onzekerheid, verlies en verdriet, naast boosheid en onmacht kunnen gevoelens zijn waar je “last” van kunt hebben. Ook kan het de relatie met je partner op scherp zetten. Vragen als: wil hij/zij het wel echt? Doet hij/zij net zo zijn/haar best als ik? Passen we wel goed bij elkaar als het zo moeizaam is om samen een kind te kunnen krijgen? Blijven we bij elkaar, ook als we geen (biologisch eigen) kind kunnen krijgen? Allemaal vragen waar je misschien in je eentje maar ook met z’n tweeën over kunt piekeren en die je stemming danig kunnen beïnvloeden.

Mijn aanpak is mild, holistisch en effectief. Wat houdt dat in? Ik ga met jullie beiden in gesprek, neem alle medische gegevens mee in de analyse en geef zo mogelijk aanvullend leefstijladvies naast homeopathische middelen en indien nodig advies over voedingssupplementen. Daarna kom je ofwel individueel ofwel samen nog een aantal keer op consult om jullie in het proces te volgen en te begeleiden. Soms doen we samen een meditatie of visualisatie, dit laat ik volledig open en speel in op het moment, gewoon wat er nodig en fijn is.

Een betere algehele gezondheid is namelijk de beste voedingsbodem voor het ontvangen van een kindje. Ofwel: garanties kunnen we niet geven maar wel het “bedje zo gespreid mogelijk” maken.

Zwangerschap

Wauw: gefeliciteerd, je bent zwanger! Ook dit blijde nieuws kan helaas soms gepaard gaan met lichamelijke en/of geestelijke klachten. Je beroerd voelen, teveel braken, geen voedsel of vocht kunnen binnenhouden, afvallen, te hoge of te lage bloeddruk, duizeligheid, te laag ijzergehalte, bekkenklachten: dit is maar een greep van de lichamelijke klachten die kunnen optreden tijdens een zwangerschap. Daarnaast kun je ook met “oud zeer” uit je leven geconfronteerd worden, zoals onzekerheden over jezelf, je werk, je partner, je (veranderende!) uiterlijk of allerhande andere levensgebeurtenissen die tijdens een zwangerschap soms wel extra hard lijken binnen te komen. Vanuit mijn ervaring zowel van mijn eigen twee zwangerschappen als die van vrouwen in mijn praktijk, blijkt dat iedere zwangerschap, oftewel ieder kind een cadeau voor jou met zich meebrengt, al tijdens de zwangerschap! Er komen opeens allerlei openingen om “achterstallig emotioneel onderhoud” op te lossen. Denk aan onverwerkt verdriet of trauma, openingen voor jou om je krachtig neer te zetten binnen relaties, werk of je gezin, mogelijkheden om delen van jezelf te helen, ofwel de groeiende, kleine mens in jou laat jou meer tot een geheel worden! En ja, dat proces gaat door, ook tijdens en na de geboorte. Daarover meer in het stuk over Kindertolk.

Ook tijdens deze bijzondere levensfase kan homeopathie helpend zijn, voor jou en je ongeboren kindje! Mijn aanpak is mild, holistisch en effectief. Ik ga met jou in gesprek, neem alle beschikbare medische gegevens mee in de analyse en geef zo mogelijk aanvullend leefstijladvies naast homeopathische middelen en indien nodig advies over voedingssupplementen.

Bevalling

Ga jij of gaat je partner binnenkort bevallen? Wil je een zo natuurlijk mogelijke bevalling? Dan is de Workshop Homeopathie bevalt! iets voor jou/jullie! Je leert hoe je jezelf of je zwangere partner homeopathisch kan ondersteunen tijdens de bevalling. Met gratis set homeopathische middelen voor bevalling & kraamtijd.