06 – 12 48 07 67 info@zelfrijzend.nl

Wat is homeopathie? 

Homeopathie is een geneeswijze die aanvullend werkt op de zorg van huisarts en specialist.

Homeopathie

  • stimuleert op zachte wijze het zelfgenezend vermogen;
  • verhoogt uw afweer; en
  • verbetert uw vitaliteit.

Homeopathie maakt gebruik van het principe dat een stof (een mineraal, plant of dierlijk product) die bij gezonde mensen bepaalde klachten veroorzaakt, soortgelijke klachten bij zieke mensen kan genezen. Voorwaarde hiervoor is wel dat er zo min mogelijk bijwerkingen optreden. Daarom wordt de hoeveelheid van de uitgangsstof zoveel mogelijk verlaagd, maar blijft de werking van de stof aanwezig in het homeopathische middel. De stof wordt daarom vele malen verdund. Bij iedere stap in de verdunning, wordt het middel ook geschud. Deze combinatie van verdunnen en schudden wordt potentiëren genoemd, letterlijk: krachtiger maken.

Een homeopaat bekijkt niet alleen een enkele klacht maar probeert een totaalplaatje te vormen van u als patiënt. Daarbij horen ook de ziekten die u eerder heeft doorgemaakt, de erfelijke aanleg en hoe u in uw vel zit qua stemming en qua hoeveelheid energie. Zelfrijzend levert maatwerk: ieder individu is anders en krijgt daarom een individueel afgestemd middel, dat past bij uw karakter.

De homeopathie staat voor:

  • gelijksoortigheid tussen symptomen van het homeopathische middel en symptomen van de patiënt;
  • zachte, veilige en blijvende genezing; en
  • individueel gerichte behandeling van de gehele mens (holistische geneeswijze).

Meer lezen over homeopathie? Kijk op homeopathie.nl

 

Bij homeopathie staat de mens centraal in de behandeling

Hoe werkt homeopathie?

Stel:

U heeft last van telkens terugkerende blaasontstekingen. Er zijn geen ernstige medische afwijkingen te vinden. Als de klachten zich weer aandienen, besluit u deze homeopathisch te laten behandelen en komt u in de praktijk van Zelfrijzend.

Een veelgebruikt homeopathisch middel bij blaasontstekingen is bijvoorbeeld Cantharis, dat gemaakt is op basis van de Spaanse vuurvlieg. Vergiftiging met de Spaanse vuurvlieg, geeft heftige, branderige pijn en beschadigt onder meer het urinewegstelsel. Als u heftige, brandende pijn bij het plassen heeft, kan het homeopathische middel Cantharis daarom helpen de blaasontsteking te genezen. Omdat de oorspronkelijke stof zeer vaak verdund is, treden er geen bijwerkingen op.

Een ander voorbeeld:

Uw zoontje blijft maar snotteren en heeft vaak last van oorontsteking. U komt met de kleine in mijn praktijk. Ik zie dat hij wat opstandig is en één rode en een wat blekere wang heeft. Een veelgebruikt homeopathisch middel voor oorontsteking bij kinderen, is Chamomilla (kamille). Dat kinderen wat dwars kunnen zijn en dat een van beide wangen roder is dan de andere, zijn typerende kenmerken van Chamomilla.

Hoe gaat de behandeling?

Afspraak

U maakt een afspraak. Dat kan telefonisch (06 – 12 48 07 67) of per e-mail (info@zelfrijzend.nl). Een doorverwijzing van uw huisarts is niet nodig. U kunt ook gelijk  digitaal een afspraak plannen.

 

Consult

Het eerste consult duurt ongeveer anderhalf uur. Allereerst vertelt u waarvoor u komt en wat voor doel u voor ogen heeft. Vervolgens gaan we in gesprek over de achtergrond van uw klacht(en), uw persoonlijkheid en uw leven. In de meeste gevallen maken we aan het eind van het consult een vervolgafspraak. Het vervolgconsult duurt maximaal een uur. Hierin bespreken we of de behandeling is aangeslagen. In sommige gevallen neem ik een telefonisch consult af van maximaal een half uur; bijvoorbeeld voor tussentijds overleg of als u niet naar de praktijk kunt komen.

Homeopathisch middel

Binnen een week na het consult ontvangt u thuis een homeopathisch middel. Dit zijn meestal korreltjes en soms een oplossing. Uiteraard ontvangt u een duidelijke omschrijving hoe u het middel kunt innemen.